Brilio.net - Pantun seringkali menjadi hiburan tersendiri lewat kata-katanya yang enak didengar. Ada berbagai jenis pantun yang populer di masyarakat, diantaranya pantun nasihat, teka-teki, cinta hingga jenaka. Meski disebut puisi lama, pantun masih eksis hingga saat ini.

Tak hanya dalam bahasa Indonesia, pantun juga bisa disampaikan dengan bahasa daerah, seperti bahasa Jawa. Pantun di Jawa ini sering disebut sebagai parikan. Seperti pantun pada umumnya, parikan pun juga terdapat beberapa jenis, salah satunya parikan lucu.

Pantun atau parikan lucu bahasa Jawa bisa kamu kirimkan ke teman. Entah untuk menyindir, menyapa, atau hanya sekedar saling menghibur. Dijamin suasana akan menjadi cair, menyenangkan, kocak, dan bikin makin akrab.

Selain itu, pantun lucu bahasa Jawa untuk teman ini juga bisa dijadikan status media sosial. Nah, jika kamu sedang mencari referensi pantun lucu bahasa Jawa untuk teman, berikut brilio.net rangkum kumpulan pantunnya dari berbagai sumber, Senin (13/9).

ANDA MUNGKIN MENYUKAI INI

Pantun lucu bahasa Jawa untuk teman © berbagai sumber

Instagram/@diamputdotid

1. Godong tales godong duren

Chat ora dibales padahal online

2. Nang Magelang ono Boroudur

Nek ra disayang yowes mundur

3. Godong klapa jenenge klari

Arep nyapa wedi dicueki

4. Sego liwet lawuhe jlantah

Sego rawon kurang uyah

Ampun tanglet kapan nikah

Pacar mawon kulo dereng gadah

5. Esuk-esuk cuacane cerah

Golet kerja sing barokah

Kancane wis pada nikah

Lha aku nglamar wae susah

6. Kitab kuning kitabe santri

Tahu kuning tahu Kediri

Ayo santri seng sregep ngaji

Sopo ngerti oleh anake kyai

7. Wedang kopi telo rambat

Dagangan sepi ojo sambat

8. Jarik lurik motife batik

Arep di gawe acara kondangan

Ayo konco tumindak seng becik

Mugo ae oleh ganjaran

9. Soko mbabat nang Sepanjang

Ning pinggir dalan akeh kuli

Tetep semangat PPKM di perpanjang

Seng penting awak dewe iso adaptasi

10. Godhong krambil jenenge blarak

Tiwas digagas tumindake sengak

11. Mangan onde-onde campur susu

Urip digawe santai rasah grusa grusu

12. Nyekel endas kiwo lan tengen

Tambah di gagas malah tambah kangen

13. Tuku tumbar karo kurmo

Arep bodo gae kupat

Kudu sabar lan nerimo

Nek wis jodo ra bakal mlumpat

14. Tuku gulo neng Pasar Wage

Mangan acar cacahe gangsal

Aku gelo marang kowe

Bareng duwe pacar aku ditinggal

15. Tuku kloso ning Ponorogo

Digelar ombo ning ngisor gapuro

Arep poso kurang patang dino

Yen duwe salah kulo nyuwun ngapuro

16. Iwak kotok iwak leleh

Wetengku wes ngeleh

17. Ning kali mangan gedang

Ojo lali bayar utang

18. Enek kobis dipangan dewe

Tonggo omah ngekeki waluh

Aku wis apal ro kowe

Morone gur nek butuh

19. Ono kalen kecemplungan telek

Timbang balen mending golek

20. Tuku donat wadahe keranjang kawat Semangat

Jumat ojo nganti sekarat

21. Ana wedhus ajar nglangi

Rasah adus seng penting wangi

22. Ngitung siji mung tekan telu

Kowe ganteng tapi kok durung payu?

23. Angge-angge orong-orong

Sing pinter PHP dandane moblong-moblong

24. Numpak andong asepe metu bokong

Ojo plenggang-plenggong mundak kaya grandong

25. Mari rong puluh

Iku banur selikur

Urip ojo kakean mengeluh

Nanging okeho bersyukur

26. Ketupat kecemplung santen

Menawi lepat nyuwun pangaputen

27. Golek banyu tekan Jerman

Ora kudu ayu seng penting nyaman

28. Kaos telu warnane polos

Aku bocahmu bos!

29. Cak Dikin nyumet lilin

Kancaku kawin aku kepingin

30. Ono cicak nguntal boyo

Dadi anak kudu bakti marang wong tuwo

31. Tuko koco tuku sandal

Dadi konco mbok sing modal

32. Mancing undur-undur olih sepuluh

Mlayu ngalor kolore pedhot

Sopo sing nandur bakale ngunduh

Ngunduh ora nandur jenenge codot

33. Melayu melayu karo ponakan

Mancing iwak nang kali serayu

Ngerti konco lagi pacaran

Rupa pas-pasan kok malah payu

34. Weruh coro nang ngisor runtah

Senajan jomblo sing penting atine bungah

35. Mangan roti dicampur kluwo

Gusti paringono jodoh kagem rencang kulo

36. Tuku bungkusan njerone jajanan

Wes kadung nyaman jebul mung konconan

37. Mangan uyah sing beryodium

Senaja urip susah tetep tersenyum

38. Mancing lele oleh telu

Digoreng enak nganggo bumbu

Nek kowe pancen kancaku

Aku tak nyilih duitmu

39. Mangan sego lawuhe teri

Ati gelo bar ganti olih

40. Ngombe susu tambah puthu

Yen sirahmu ngelu ayo podo guyu

Pantun lucu bahasa Jawa untuk teman, kocak.

Pantun lucu bahasa Jawa untuk teman © berbagai sumber

foto: freepik.com

41. Lombok abang dicaplok semut

Mbok ben luput penting aku imut

42. Suwe ora jamu

Jamu godhong suket

Suwe ora nyawang rupamu

Nyawang pisan malah mumet

43. Jajan sekoteng no prapatan karang ayu

Opo artine gantheng nek ora payu-payu

44. Tuku sate lodeh dipangan karo tempe akeh

Pede yo oleh ning ojo karo ndobleh

45. Nyangking ember kiwo tengen

Lungguh jejer tombo kangen

46. Omah genteng saponono

Abot enteng lakonono

47. Ono kewan ketatap koco

Yen wes mangan lali karo konco

48. Sambel trasi wadahe besek

Awake seksi irunge pesek

49. Nongko yo nongko

Nek mateng yo legi

Konco yo konco

Nek seneng yo dadi

50. Gresik - Suroboyo

Kalah disik ojo ngresulo

51. Mangkat nang sawah sangune soto

Ngewangi wegah doyane maido

52. Lemah teles

Gusti Allah sing bales

53. Montor Jepang mesine ulet

Ngutangi gampang nagihe sing mbulet

54. Ning pasar turi tuku sandal

Pengen rabi tapi rung duwe modal

55. Ning pantai Klayar mampir Wonogiri

Atiku Ambyar ditinggal rabi

56. Mlaku-mlaku wektu awan

Niatku guyonan koe malah seriusan

57. Nginum dawet neng ngisor uwit

Sirahe mumet ora due duit

58. Cagake dilas karo diamplas

Awake waras artone telas

59. Nutup lawang jendela mengo

Kadung sayang ditinggal lungo

60. Neng pasar tuku klopo

Seng dodol jenenge mbah no

Aku jomblo ora popo

Senajan jomblo akeh seng tresno

61. Paijo numpak jaran

Ora kerjo ora jajan

62. Ngoncek telo metune tlutuh

Golek konco nek ono butuh

63. Ana kodok mangan tempe

Omong tok ora ono hasile

64. Onok kodok mangan pete

Gaya tok ora ono duwite

65. Genteng omah ana regete

Enteng abot ojo dilokne

66. Tut wuri handayani

Kowe ngentut ambune ra nguati

67. Ono nongko teko Bojonegoro

Dadi manungso ojo lali tepa seliro

68. Bayang mbale pakonono

Pager kawat pinggir embong

Sembarang gawe lakonono

Nek gak kuat yo gotong royong

69. Mangan suwiwi cedake mowo

Konco siji gawe nelongso

70. Isuk-isuk mangan tempe

Ndelok uripmu kok ngono-ngono wae

71. Tuku ketan ning Pasar Mendak

Balikan karo mantan opo kepenak?

72. Sego kuning ngombe ne kopi

Pengene nyanding jebule mung ngimpi

73. Becik ketitik olo ketoro

Bojo ketikung karo konco

74. Mlaku mlaku ning Sidoarjo

Sing ayu jebul bojone konco

75. Mangan sego lawuhe teri

Ra kuat bondo ojo meri

76. Wedak bayi dinggo pisan

Luwih penak ngopi karo rasan-rasan

77. Bekicot mangan pari

Nyocot terus gak mari mari

78. Ngisor koco ono poster Katy Perry

Jare konco kok nusuk seko mburi

79. Roti kukus tuku ning Medan

Ning putus cinta ojo edan

80. Kroso anyep labur gondopuro

Kembang bakung onone ning oro-oro

Yo nek wis manteb ndang lamaro

Timbang ditikung konco, atimu loro

81. Awan wengi dodolan tomat

Ndang rabi o delo meneh kiamat

82. Tuku tahu wadahi tremos

Seko mburi ayu seko ngarep mrongos

83. Isuk ngombe kopi

Awane mangan roti

Bojomu ora diopeni

Bojone konco malah dichatti

84. Adigung adiguno

Aku ketikung digondol konco

85. Numpak kapal tekan Maluku

Kowe nakal ojo ngajak aku

(brl/pep)